02 03 04 ODILES BLOG: august 2008 05 13 14 17 18
19

This page has moved to a new address.

20

21 ODILES BLOG 22 25

26
27

ODILES BLOG

Liv. Spiritualitet. Forandringer. Indtryk. Glæde. Familie. Kærlighed. Træning. Bøger. Kunst. Dilemma. Ærlighed. Kamp. Håb. Viden. Udtryk. Frihed. Autencitet. Nærvær.

søndag den 24. august 2008

Så smukke er hans ord...

”Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness, that most frightens us. We ask ourselves, Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small doesn’t serve the world. There’s nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to manifest the glory of God that is within us. It’s not just in some of us; it’s in everyone. And as we let our light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we’re liberated from our own fear, our presence automatically liberates others”

 Nelson Mandela

(From his inaugeration speach)

lørdag den 23. august 2008

Det sker i Århus!

www.villedu.dk

Så blev det hundetid.

Ja, nu er det faktisk sket - at jeg er blevet hundeejer. 
(Og min mand også, selvsagt. Selvom han håbede til det sidste øjeblik inden vi gik ud af døren for at køre til avleren, at jeg ville besinde mig og droppede tanken om at få den hund i ind i vores liv. Det er sgu da kærlighed, hva? At gå på et så stort kompromis! (Er ikke sikker på jeg er af samme kærlige gemyt..hm)).

Nå, men rovdyret er kommet til familien.

Første hurdle var, at der blev tale om en han, for sådan en kan  godt kan toppe ca. 80 kg. Planen havde jo været en tæve, som nok topper på max. 50 kg. Så jeg sku´ lige tænke mig ind i det der med helt synlige kønsorganer, der har det med at flagre rundt i al sin naturlighed, lige foran øjnene på en. Eller i hvert fald for mine øjne..... (måske noget jeg er ret alene om at opleve?)
Hundens størrelse taget i betragtning, måtte jeg nok indstille mig på, at ikke nok med at hans ædlere dele vil være meget i øjenhøjde meget af tiden, men at de også ville være af en størrelse som ikke lige er til at overse. Men, næste tanke var så den, at ved at vælge en han, ville jeg undgå en tæve som plasker sit menstruationsblod ud over vægge og kaffebord. Er humørsyg i perioder og som stikker af, i sin forplantnings-drifters vold.

Grunden til at en han pludselig kom i udsigt, var pga. jeg har søgt efter en 'low-energy' hund. Og alle tøserne i kuldet, var ret 'high-energy' - godt fremme på beatet og bitchy (nu lærte jeg pludselig hvorfor tæver hedder bitch på engelsk. En forunderlig verden jeg er ved at entrere. Hundepsykologien). Han var simpelthen den mest rolige og sindige af de 13 hvalpe og stod til at skulle flytte til USA som the 'pick of the litter'. En potentiel avlshund.

Nu bor han hjemme hos os. Og der er nu noget morsomt skæbne ironi over, at lige jeg, på mine modne dage, tager en avls-stud hjem, som kan ende på 80 kilo rå muskelmasse! :-)

Så mens jeg vænner mig til at have et dyr i hjemmet, så vænner han sig til de krav der hører med til, at bo i en flok som kræver lydighed på en anden måde, end hans tidligere flokleder gjorde.

Men her er faktisk intet natteroderi, hylen, pissen på gulvet eller bide i sko. 

Han følger mig på job og ligger stille i sit bur, mens jeg har sessions med mine klienter. Eller daffer logrende rundt og indkasserer overstadig forkælelse af det væld af kvinder han møder på sin vej; om det er på kontoret, med mig ude på institutioner og lave supervision eller når vi dribler forbi et filmhold i midtby.

Det er kommet meget bag på mig, hvor voldsomt eksponeret man er, ved at have hund. Det er bestemt mere ekstremt, end når man har baby. Det gode ved det er, at hunden i den grad får socialiseret med alle mulige mennesker; de skal lige hilse, røre og spørge. Det er virkelig en ny klub jeg er kommet med i. Og jeg er nysgerrig på at vide mere:-)

Men det er også fordomme ift. til, at jeg læner mig op ad Cesar Millan vedr. opdragelse af hunde. Og det at han er en vagthund (altså hunden!)

Jeg har hele tiden i baghovedet, at det her er et (rov-)dyr og at han bliver meget stor og meget stærk. Jeg leger ikke bide og trække-i-ting leg med ham, for hans vagtgener er så stærke, at de ikke skal fremelskes. Jeg sir ikke: 'Ta´ den så!', når han møder andre hunde, bare fordi det er så sjovt. Ungerne må ikke lege med ham, men gerne kæle og hvile sammen med ham. Han må ikke være i sofaer, senge og stole eller spise samtidig med os. Og om natten er han i sit bur, tæt ved døren, som han snart vil begynde at bevogte. 
Og det kan folk godt syntes er mærkeligt. Og synd!

Men tænk lige engang, hvor synd folk vil synes det er for ham, når han om bare et halvt år med 45-50 kilo kampvægt, vælter dem omkuld af begejstring, når han møder dem? Eller når han knurrer af deres cockerspaniel? Eller værre endnu, viser aggression ift. mennesker eller dyr?Nej, vel? Jeg tror ikke på man kan være sin hunds leder ved; at lade den bestemme, hvad vej vi skal gå, at lade den hoppe op og ned ad en (hvor sødt den end må antages at være, når den er hvalp) eller lade den bide i ens bukseben. Eller bære den rundt på armen, fordi den er bange eller lade den knurre, når man tager dens bideben fra den.

Så jeg er lidt mærkelig i manges øjne, når den der 12 ugers han på 13 kilo, løber rundt i hælene på mig og jeg så ikke sætter mig ned til den og lader mig overdænge af kys og slik i ansigtet! Eller stikker den godbidder hver andet øjeblik :-) Men holder mig til et klap og et smil.

Men jeg synes godt nok han er sød! Og jeg er sikker på han godt kan mærke det, når jeg serverer både god mad, frisk vand og et dejligt trygt bur, hvor han kan sove. Eller sender ham et stolt blik, når han pisser på den rigtige side af dørtærsklen.

Eller bare det at vi er sammen - på nye opdagelser i spændende nye omgivelser, hvor jeg er hans tryghed. Indtil den dag han kan tage over, og blive min - inden alt for længe:-))

Nå, ja, han hedder iøvrigt Gandhi.






 

Vejen til et rigtigt hunde-ejer-liv....

Nu har jeg nok prøvet mangt og meget, men aldrig at være hunde-ejer.

Men lige nu afventer jeg gysende spændt (min mand nu knapt så spændt...faktisk sådan mere modstræbende...) Samsons og Truntes hvalpe ; et elskeligt og meget u-trendy hundepar.  De er ganske charmerende på en ret så i øjenfaldende facon!

Nogle (bl.a. min mand) vil sige de er alt andet end charmerende! Med deres kæmpe hoveder (og tandsæt!) svulmende muskulatur og  klistrede sociale instinkt.

 Men altså, jeg er vild med de hunde! Og ikke fordi jeg er særligt tiltrukket af ’psykopathunde’...eller hunde i det hele taget. Jeg er bare ret tiltrukket af tanken om, at kunne være i balance med min mørkeangst. At ku være alene i natten uden at behøve min mand ved siden af. Så ku’ jeg ha’ en hund ved siden af i stedet for! Det er jo en overordentlig pinagtig (måske lidt pinlig?) problemstilling; at bo i hus, være 40 år og ikke turde være alene hjemme!

 Nu bliver mørkeangsten godt understøttet chikane og trusler fra omverdenen.

Og jeg har haft bodyguard på. Det er bare ikke realiserbart i længden af  indlysende årsager og en rådgiver sagde til mig:

’Jeg kender til de typer! Få dig en Hitlerhund!’

’Hitlerhund!’ udbryder min mand og snor sig rundt for at komme uden om hans kones nyeste påfund. Han har set samtlige afsnit af Columbo  især det med de to Dobbermænd, der bider ihjel, når de hører ordet ’rosebud’!

’Jamen vi skal da ikke ha’ sådan en hund! Men sådan en, som ikke klikker på roser. Ikk?!

Så jeg googlede Hitlerhund og fandt elskelige kæmpe-Lassiehunde (som bare ikke ligner Lassie overhovedet).  Men så skal det også være en tøs, så vi er nede på ca. 50 kilo ( jeg kan høre min mand sukke, bare når jeg skriver det).

 Nu er det tætteste jeg har været på hunde stort set de billeder af Paris Hilton, hvor hun ’stilletterer’ rundt med noget på armen,  der til forveksling ligner hendes taske. Ikke lige frem den rollemodel jeg har brug for.  Så jeg har kastet mig ud i noget hundepsykologi og bl.a. læst Cesar Millan.

Desværre har jeg det med at være ret klog,  så snart ’jeg har læst bogen’.

Og jeg kan godt se at jeg er ved at komme i en kattepine, for jeg hører jo mit belærende  toneleje, når jeg taler med folk som rent faktisk har hunde og lever med dem!  Som når jeg siger sådan noget som:

’Og ’Cesar Millan siger også...’

Nu hvor min mand vist er landet på tanken om, at der kommer til at tonse 50 kilo  hund gennem huset, begejstrer jeg med praktiske foranstaltninger:

’Man skal også sætte hegn op om sin grund!’

’Skal vi have hundeburet herhenne?’

’Hvad med at bygge en hundegård i carporten?’

’Hunden må aldrig gå ud af døren før os!’

Hunden skal følge mig i tykt og tyndt (= kedelig hverdag). Og omvendt skal jeg følge den lørdage morgener til træning, på gåture i snevejr og samle dens høm-høm op (bvadr!), men vigtigst er at jeg skal lære at blive en kompetent leder, så min hund mest af alt, bliver den kærlige  sikkerhed vi mangler i vores hverdag. Eller jeg gør..

Så jeg kan godt se at min vej til at blive hundeejer, hverken er glamourøs, romantisk eller nem. For hvor meget ledelse mon jeg tager overfor min muskelhund, som vil op og ligge i ske om natten, når manden ikke er hjemme? Og mørket lige er derude på den anden side af ruden?

Men på forhånd til alle jer jeg kommer til at drøfte hundeliv med – undskyld! Hjertedybt undskyld! Bær over med mig! Jeg ved ingenting! Jeg er bare en uvorn teenager der er ved at gøre sine egne erfaringer! Og gode råd er hunde-dyre.



onsdag den 20. august 2008

Protection of Violated Women

Jeg stiller op til bestyrelsen i det der snart bliver en organisation til beskyttelse af voldsramte kvinder.

I praksis er den beskyttelse i form af bodyguards til kvinderne, ved retssager etc.


Se på Facebook, hvor der er en cause der hedder Protection of Violated Women (POVW).

Og jeg får brug for din stemme - kom og se med!

lørdag den 16. august 2008

Konference om forebyggelse af vold mod kvinder

fredag den 15. august 2008

Prostitutionskampagne

Tjek www.hvembetalerprisen.dk.

Henvender sig til unge, da man ser mange unge mæn,  som køber kvinder til sex. 

Man ved også, at jo yngre en mand er, når han debuterer som sexkøber, jo oftere og i længere tid, vil han købe kvinder til sex.

søndag den 10. august 2008

'Jeg er...' skrevet af SiljeLIv

Jeg er:

Jeg er 26 år
Jeg er lyshåret
Jeg er en der har 2 tatoveringer, som begge er valgt med emnet: at leve.
Jeg er en der ryger, og altid er ved at holde op.

Jeg er en der bor i en provinsby lige nu
Jeg er en der har boet i mange byer

Jeg er en der har en kat
Jeg er en der har mange bøger & læser mange bøger
Jeg er en der forstår og taler det svenske sprog
Jeg er en der godt kan lide at cykle
Jeg er en der går lange ture

Jeg er barnepige.

Jeg er en der godt kan lide regnvejr
Jeg er en der godt kan lide at trampe i vandpytter
Jeg er en der godt kan lide at skrive
Jeg er en der godt kan lide at læse teori
Jeg er en der som regel slår mine venner i diverse videns-quizzer.
Jeg er en der er god til at stave.
Jeg er en der aldrig kommer til at interessere mig for teknik eller biler
Jeg er en der helst undgår at opholde mig i køkkenet - jeg er en der hader at lave mad.
Jeg er en der har kørekort med 1 klip i....
Jeg er en der arbejder på et diskotek i weekenden

Jeg er en der kan læse noder

Jeg er en der arbejder i en sfo
Jeg er en der læser til pædagog
Jeg er en der har fået nogle gode udtalelser fra mine praktikker
Jeg er en der har klaret mig godt til mine prøver

Jeg er en der har humor ;-)
Jeg er en der har selvironi

Jeg er en der har gode bekendtskaber på mit studie
Jeg er en der lader min veninde klippe mit hår.

Jeg er veninde
Jeg er søster
Jeg er datter
Jeg er barnebarn
Jeg er niece
Jeg er kusine

Jeg er en der ikke har en familie.
Jeg er en der har svært ved at finde mellemveje.
Jeg er en der ser tingene meget sort hvid.

Jeg er en der er bange for tandlæger
Jeg er en der er bange for at sove
Jeg er en der bange for at andre dømmer mig.
Jeg er en der er bange for at blive sindssyg.

Jeg er en der ofte føler sig ikke-forstået af verden.
Jeg er en der prostituerer mig.
Jeg er en der får medicin dagligt
Jeg er en der går i behandling i psykiatrien
Jeg er en der går i behandling hos Odile.
Jeg er en der har overlevet tortur.

Jeg er en der vil en forskel - vil en forandring, men blot skal have en hånd ind imellem.

Jeg er jo egentlig mange ting..... når man sådan ridser det op.